Om Oss

En gnista bröt sig loss…

Året var 2012 när en gnista bröt sig loss från tolkcentralen i Region Skåne. Gnistan ville testa sin glöd i ett eget företag. Men att vara ensam i en stor värld kan kännas läskigt och svårt, och det krävs flera gnistor för att få en glöd att brinna. Snart anslöt ytterligare två tolkar, och glöden tog fyr…

Ja så började vår resa. Till slut blev vi tre tolkar som grundade Din Teckenspråkstolk AB 2012, drivna av vår nyfikenhet och kärlek till tolkyrket. Vi har googlat, provpratat, skrattat och gråtit, och även om det stundtals varit utmanande var det värt allt slit när vi tittar på vårt företag idag.

Idag är vi ett team på 9 tolkar utspridda över södra Sverige. För oss är viktigt att våra tolkar trivs och känner sig trygga på jobbet, och även om vi sällan befinner oss på samma plats samtidigt är vi ett sammansvetsat gäng som hjälper och stöttar varandra.

Att arbeta som tolk är speciellt och vi är med i livets alla skeden. Vi är professionella, trygga och flexibla och hoppas att vår kärlek för tolkyrket syns när vi är ute på uppdrag. Vi följer Kammarkollegiets God Tolksed och arbetar alltid under tystnadsplikt.